Interpretare vise


Importanta Viselor

Visezi pentru a putea dormi sau dormi pentru a putea visa? Chiar daca aceasta intrebare este discutabila, cercetatorii sustin ca visatul are un scop si o importanta.

Cercetarile au relevat faptul ca oamenii care nu intra in faza de vis a somnului (etapa REM) arata simptome de iritabilitate si anxietate. Intr-un studiu cu privire la vise, voluntarii sunt treziti in timpul noptii exact inainte de a incepe sa viseze. Dupa aceea, li se permite sa adoarma la loc. Din nou, exact inainte de etapa REM, sunt treziti. Acest lucru continua pe parcursul noptii. Voluntarii dorm la fel de mult timp cat ar dormi si in mod normal. A doua zi, voluntarii isi vad de viata lor, dar dau dovada de dezorientare, depresie, nervozitate si agitatie. Aceste lucruri constituie o neregula in functionarea lor obisnuita. Unii mananca mai mult decat de obicei. Pe masura ce acest studiu continua pe parcursul mai multor nopti, subiectii devin din ce in ce mai agitati. S-a constatat ca lipsa activitatii in etapa REM cauzeaza hipersensibilitate, lipsa concentrarii si pierderea memoriei.

Acest studiu arata importanta viselor si rolul lor in sanatatea ta. Unii cercetatori considera ca visele te ajuta sa scapi de stres. Ele reprezinta o necsitate si ajuta la reincarcarea mintii si revitalizarea corpului.