Interpretare vise - "Cad!"


Cad!

Visele in care cazi sunt o alta tema destul de comuna. In ciuda unui mit popular, nu vom muri daca nu ne trezim inainte de a lovi pamantul.

Ca si in celelalte cazuri de vise comune, caderea indica nesiguranta, instabilitatea si anxietatea. Te simti coplesti si nu ai controlul unei situatii din viata reala. Acest lucru poate reflecta ce simti in relatia ta sau la locul de munca. Nu mai ai niciun sprijin si nu mai poti sa tii pasul cu toata agitatia din viata ta. Cand cazi, nu te poti prinde de nimic. Esti fortat in aceasta miscare fara a putea controla ceva. Lipsa controlului se poate echivala unei situatii din viata reala.

Visele in care cazi reflecta si simtul inferioritatii sau al esecului in unele circumstante sau situatii. Poate fi teama de a da gres la scoala sau la munca, pierderea statutului sau esecul in dragoste. Te simti rusinat si duci lipsa de mandrie.

Conform unei teorii a lui Freud, aceste vise indica faptul ca te gandesti daca sa cedezi unei dorinte sau unui impuls sexual. Duci lipsa de indrazneala.

Ele apar, in mod normal, in prima faza a somnului. Visele din aceasta faza sunt, adesea, acompaniate de spasme musculare in maini, picioare si in restul corpului. Uneori le traim in timpul somnului si simtim cum tot corpul se incordeaza inainte de a ne trezi. Unii considera ca aceasta actiune de contractie face parte dintr-un mecanism de aparare care il face pe cel in cauza sa fie mai alert la orice pericol poate aparea din jur.

Conform interpretarilor biblice, visele in care cazi sunt de ordin negativ, sugerand ca omul face ce vrea el, si nu ce ii spune Dumnezeu.