Vise care incep cu litera MMACARA: greutate, povara, neliniste, sufletete simti o responsabilitate mai mare decat poti duce, te simti legat moral de cineva dar nu neaparat si sentimental.

MAIMUTA
: minciuna, tupeu, nesimtire, e simti invaluit de falsitate si nedreptate. Lter ego-ul tau, partea needucata si necizelata din tine, personaliatatea ta, temperamentul tau dincolo interventia ratiunii.

MAL
: proiectia ta in viitor, asa cum te vezi pe tine in viitor, situatii alternative, vei fi in permanenta obligat sa alegi intre doua elemente; atingerea unei stari de echilibru cu sinele, cu divinitatea, renuntarea la reprosurile si regrete, mai multa spontaneitate si meditatie, emotional esti pe cale sa te stabilizezi atunci cand vei atinge echilibrul interior: iubirea de sine si iubirea fata de celalalt; eliminarea barierelor sentimentale, cunoastere dincolo de prejudecati si stereotipii, material vei fi lipsit de griji, satisfactii intelectuale si realizari profesionale.

MARE
: te simti coplesit de realitatea in care traiesti, nu iti vine sa crezi ca traiesti, pretuirea vietii, sentimental vei avea multe satisfacii, dorinta de eliberare de frustrari, de libertate si de a actiona spontan, atragerea abundentei fie materiale fie emotionale,

MARINAR
: calatorie care nu este lipsita de rsicuri; vezi un marinar sau mai multi te simti ingradit si constrans, posesiune, emotional nu te simti liber, esti sufocat, simti ca nu esti lasat sa iei propriile decizii, lipsa de independenta, asuprire si control exerctat de cineva asupra ta ( parinti sau iubit/a); tu esti marinar te simti capabil de a reusi orice iti propui, fericirea de a fi liber, nevoia de a te elibera de ceva sau de cineva, asumarea de responsabilitati, posibil drum cu peripetii.

MASA
: solida stabilitate, esti stapan pe tine, te simti capabil sa faci orice, bucurie, bani; subreda- decadere morala, nevoie de sustinere psihica, uzura psihica; plina de bunatati crearea de legaturi, de noi relatii si imbunatatirea relatiilor cu familia, accent pe imaginea sociala, nevoia de a regasi mediul familial asa cum il stiai.

MASINA
: posibile lipsuri materiale, neplaceri la locul de munca, dorinta de a face altceva decat ceea ce faci, nemultumire legata de profesie, paguba, dorinta de eliberare, prea multe responsabilitati, dorinta de a lua decizii in ceea ce te priveste, singur, fara implicatii exterioare, nevoia de a te adapta oricarei situatii, fie ea si mai dificila.

MAGAR
: daca calaresti magarul sentimentul ca esti neinteles, singuratate si tendinta de izolare, neacceptarea unor realitati; daca vezi un magar sentiment de tristete, de lipsuri afective, lipsa de echilibru emotional, tendinta de a te atasa de ineva doar pentru ca iti ofera putina afectiune.

MANUSI
: lipsa de indemanare si de precizie, nu judeci oamenii dupa criterii juste, vrei sa obtii prea multe de la tine, sentimentul ca nu realizezi destul.

MARGARITARE
: dulcegarii, vorbe dure, lacrimi.

MATASE
: capacitate de profunzime, viziune foarte buna asupra lucrurilor, semn de buna intuitie dar si sensibilitate; imagine sociala care trebuie imbunatatita, cizelarea comportamentului.

MATURA
: dezorganizare, lipsa de realism, frustrare profesionale, grija fata de ceilalti si mai putin fata de tine.

a te plimba de mana cu cineva armonie, cooperare, semn de intentii bune din partea persoanei iubite; daca intinzi mana dupa ceva convingerea ca ceea ce faci este bine, dorinta, invidie.

MANCARIME
: senzatia de mancarime lipsa de confort, complexitatelegate de fizicul tau, nemultumire, frustrare.

MANCARE
: semn ca fizic trebuie sa ai mai multa grija de tine, nevoia de a fi mai energic, scapari de energie, nevoia de a fi stimulat, motivat.

MECI
: nevoia de a te exprima, de a te exteririza, competitie si dorinta de succes.

MEDUZA
: profitorie, lancezeala, sensibilitate, fragilitate psihica..

MERS
: tu mergi nevoia de autocunoastere, dorinta de a-ti imprima o directie in viata asa cum vrei tu, cautare de sine; nevoia de a intelege ceva ce nu reusesti sa intelegi; mergi impreuna cu cineva implicare sentimentala, iubirea aproapelui, nevoia de mai multa toleranta, cooperare si nevoia de a-ti imbunatati stilul de comunicare; mergi intr-o multime ratacire, te simti agitat, cautare de sine, nevoia de a te stabiliza sentimental; a merge intr-un picior compatimire de sine, greutati intampinate, pierdere de energie prin compatimirea de sine; a merge in patru labe umilire, supunere, sentimental si sexual ai nevoie sa fi subjugat.

METROU
: intimitate cu cineva, semn de implicare sentimentala, de cunoastre aprofundata a celui de langa tine, sentimente nedezvaluite, manifestarea subconstientului care vrea sa iti arate ceva despre tine, atitudine reflexiva, intuitie buna si vizuine profunda asupra lucrurilor, posibila deruta emotionala, introvertire si frica de a te lasa exploata de altcineva, orice probleme exterioare au solutii interioare, inlauntrul tau, increderea in propria intuitie si in propriul tau discernamant.

MIEL
: semn bun, de belsug, sanatate dar si compromisuri facute pentru familie.

MIEZ
: cautarea adevarului, a esentei, superficialitate si necesitatea de a privi lucrurile altfel decat sunt ele in aparenta, iluzie.

MINCIUNA
: spui o minciuna frica de ceva, mustrarea constiintei, teama de represalii, neasumarea nici unei responsabilitati; altcineva minte complicitate, perceptia asupra existentei nedreptatii, naivitate, lipsa de maturitate si de experienta de viata.

MIRE/MIREASA
: asteptari prea mari ce iti pot crea dezamagiri.

MISTRET
: pericol, imaginatie bogata ce poate atrage probleme, pericole, lipsa de caracter si de respect, comportament agresiv sau sentimentul ca esti agresat.

MLASTINA
: te confrunti cu situatii neplacute, lipsa de chef, semn de oboseala si lene, sentimental nu reusesti sa te deschizi indeajuns, sai ai incredere destula in cel de langa tine.

MOARTE
: trecerea intr-o alta etapa, renuntarea la vechile tipare ale vietii, la stereotipuri si prejudecati si trecerea intr-un nou nivel de toleranta si iubire de sine; trecere catre altceva; nevoia de schimbare, de reculegere, situatii imprevizibile, ciclicitate si lectii ce trebuie invatate; un nou inceput, sansa si incredere in fortele proprii.

MOLIE
: semn de lipsa de vigoare, de preconceptii si prejudecati, dificultate de a ccepta schimbarea, atasament fata de trecut, paseism si nostalgie.

MONSTRU
: te confrunti cu propriile tale frici, lipsa de curaj.

MORGA
: suparare, dezamagire, tristete si sentiment de frustrare, dorinta de izolare, de a fugi, soarta schimbatoare.

MOSTENIRE
: speranta si asteptari proiecate, nevoia de a primi un ajutor, lipsa de implicare si asteptarea ca cineva ( fie el timpul) sa rezolve lucrurile.

MUCEGAI
: lectii neinvatate din trecut, aspecte uitate, rani ale tale sau provocate altora care sunt inca in sufletul tau, amintiri neplacute.

MUNCI
: asumarea unor angajemente si responsabilitati, seriozitate, capacitatea de a te implica sentimental intr-o relatie.

MUSCA
: sentiment de neplecare, senzatia de frustrare, enervare, sufocare, manifestarea propriei constiinte.

MUT
: dorinta de a te manifesta, exterioriza, de a spune ceva, nevoia de a vorbi cu cineva, timiditate excesiva, sentiment de inferioritate si posibil de culpa.\

MUZEU
: admiratie, semn ca tot ceea ce te inconjoara are un mesaj, permite-ti o clipa de repaus pentru a observa ce se intampla in jurul tau.