Specialisti in vise - Alfred Adler


Alfred Adler

Alfred Adler (1870 -1937) considera ca visele sunt o unealta importanta cu care ne stapanim vietile reale. Sunt aparate care rezolva probleme. Visele trebuie aduse in constient si interpretate pentru o mai buna intelegere a problemelor noastre. Este esential sa inveti din vise si sa le incorporezi in viata reala. Adler crede si ca exista o corelatie intre vise si problemele din realitate. Cu cat ai mai multe vise, cu atat ai mai multe probleme. Astfel, cu cat ai mai putine vise, cu atat ai mai putine probleme si, in concluzie, cu atat esti mai sanatos psihic. Desi Freud este de parere ca in spatele comportamentului uman se ascund impulsuri sexuale, Adler spune ca suntem ghidati de control, putere si motivatie. In plus, Adler nu crede ca actiunile si comportamentul unui individ sunt controlate de inconstient. El spune ca lupta pentru perfectiune si nevoia de control reprezinta cauzele lucrurilor pe care le facem. De fapt, Adler nu crede ca inconstientul si constientul functioneaza in antiteza. In schimb, ele actioneaza la fel, indiferent ca dormi sau esti treaz. Viziunea lui Adler referitoare la vise este ca ele sunt o cale deschisa catre gandurile, emotiile si actiunile noastre adevarate. In vise iti vezi clar impulsurile si dorintele. Visele sunt si un mod de a compensa unele mici lipsuri ale vietii reale. De exemplu, daca nu poti sa iti infrunti seful in realitate, probabil iti va fi mai usor sa o faci in vis. Visele ofera o mica doza de satisfactie, mai mult decat acceptabila social. Alfred Adler (1870 -1937) considera ca visele sunt o unealta importanta cu care ne stapanim vietile reale. Sunt aparate care rezolva probleme. Visele trebuie aduse in constient si interpretate pentru o mai buna intelegere a problemelor noastre. Este esential sa inveti din vise si sa le incorporezi in viata reala. Adler crede si ca exista o corelatie intre vise si problemele din realitate. Cu cat ai mai multe vise, cu atat ai mai multe probleme. Astfel, cu cat ai mai putine vise, cu atat ai mai putine probleme si, in concluzie, cu atat esti mai sanatos psihic.

Desi Freud este de parere ca in spatele comportamentului uman se ascund impulsuri sexuale, Adler spune ca suntem ghidati de control, putere si motivatie. In plus, Adler nu crede ca actiunile si comportamentul unui individ sunt controlate de inconstient. El spune ca lupta pentru perfectiune si nevoia de control reprezinta cauzele lucrurilor pe care le facem. De fapt, Adler nu crede ca inconstientul si constientul functioneaza in antiteza. In schimb, ele actioneaza la fel, indiferent ca dormi sau esti treaz.

Viziunea lui Adler referitoare la vise este ca ele sunt o cale deschisa catre gandurile, emotiile si actiunile noastre adevarate. In vise iti vezi clar impulsurile si dorintele. Visele sunt si un mod de a compensa unele mici lipsuri ale vietii reale. De exemplu, daca nu poti sa iti infrunti seful in realitate, probabil iti va fi mai usor sa o faci in vis. Visele ofera o mica doza de satisfactie, mai mult decat acceptabila social.