Vise care incep cu litera DDANS: daca tu dansezi- exprimare libera si coerenta, esti ajutat de prieteni in multe sitautii, armonie interioara, conlucrare, armonie intr-o relatie de suflet, iti construiesti viata alaturi de cineva trasandu-ti visele si dorintele comune, capacitatea de a invata sa lucrezi in echipa, sau sa ai o relatie de cuplu, sa te mulezi pe personalitatea celuilalt, sa invatati unul de la altul sa convietuiti impreuna, sa va ajutati unul pe altul; vezand pe altii cum danseaza - gelozie, invidie, vezi calitatile si reusitele altora in loc sa incerci sa le vezi pe ale tale.

DATA
: semnificatia pe care o acorzi unei anumite zile, nerabdare, in data respectiva astepti sa se intample ceva.

DARĀMA
: ceva- vrei sa renunti la frici, la sentimentele din tine ce te erodeaza sufleteste si iti fac rau.

DEAL
: daca il cobori- te lasi dus de val pe plan sentimental, nu vrei sa iti mai pui bariere in modul de a simti si de a trai, sefleteste te lasi invaluit de iubire si te arunci in bratele ei fara prea multa teama; daca il urci - efortul necesar pentru a evolua pe plan profesional, relatie ce trebuie sa treaca prin multe greutati pentru a se maturiza si inchega.

DECAPITARE
: te simti incapabil de a mai controla lucrurile si evolutia vietii tale, iti subminezi calitatile intelectuale, mental esti intr-o stare depresiva cauzata de pierderea echilibrului, frica de a nu face ceva gresit, teama de riscurile asumate.

DECES
: le fel ca si moarte- trecerea intr-o alta etapa a vietii, exprimarea simbolico-metaforica a mortii ueni parti a trecutului sau a unei relatii sentimentale si renasterea cu un alt bagaj de cunostinte si experiente de viata; moartea ego-ului.

DECOLARE
:in sufletul tau clocoteste dorinta de aventura, de a experimenta lucruri noi, de a calatori, de a fi liber si de a-ti controla singur viata.

DECOLTEU
: ispita sexuala, corupere si manipulare, trezirea interesului unor persoane, extroertire dar poate mai mare decat este cazul.

DECORATIE
: apreciere si respect, dorinta de a fi in centrul atentiei, visul de a fi apreciat chiar daca pentru asta vei sacrifica ceva.

DEGETE
: capacitatea de a realiza ceva singur, aratarea unei directii, castiguri banesti; degete rupte - iluzii si sperante desarte, neputinta si greseli ce cu greu pot fi iertate, pierderea unor prieteni dragi, atentie la sanatate si la posibilele boli.

DELEGATIE
: pleci intr-o delegatie - dorinta de a fugi de o responsabilitate, dorinta de a evada dintr-o posibila relatie si te a-ti concentra intreaga atentie asupra profesiei.

DEMISIE
: vrei o schimbare, nemultumire cu locul de munca unde esti angrenat, vrei sa faci ceea ce iti place dar iti lipseste curajul de a incerca, neincredere in tine, simti ca nu esti apreciat destul.

DENTIST
: necazuri cu care te confrunti sau te vei confrunta, necesitatea de a-ti pastra calmul, teama de boala, teama de a-i rani pe cei dragi, teama de durere si de suferinta.

DESCHIDE
: lasi sentimentele sa te invaluie, elimini blocajele, un nou inceput.

DESCULT
: criza financiara, pentru a obtine ceea ce iti doresti va trebui intai sa pleci capul, curajul de a depasi toate greutatile si umilintele.

DESENA
: autoanaliza, introspectie, felul in care percepi viata, univerul, pe tine si pe cei din jur, exteriorizare si exprimarea unor sentimente.

DESHUMARE
: amintiri din trecut neplacute, tragice, readucerea la suprafata a unor traume sufletesti si suferinte, sentimente ce ies din nou la ieala, trecutul care se manifesta in prezent.

DETINUT
:esti prizonierul propriilor tale iluzii si blocaje ale mintii, esti blocat si limitat de coneniente, esti nefericit si nemultumit, necesitatea de a medita la propria persoana si la rostul tau in lume.

DEZBRACA
: vrei sa vezi lucrurile asa cum sunt, dorinta de a accede spre adevar, spre cunoasterea de sine, intimitate intr-o relatie de cuplu, excitatie sexuala.

DEZORDINE
: nu stii exact ce sa faci cu viata ta, alegeri greu de luat sufleteste si profesional,, cautare interioara si scoaterea la iveala a temerilor din trecut.

DIAREE
: sentimente negative si ganduri rele proiectate spre altii, barfe sau calomnii, rautati facute altora.

DICTARE
: scrii dupa dictare - deciziile in viata ta le iau altii pentru tine, lipsa de responsabilitate si de maturitate dar si cizelare in comportament si atitudine; tu dictezi- spirit autoritar, organizator, lider.

DIETA
: iti refuzi multe bucurii din cauza complexelor de inferioritate pe care le ai, necesitatea de a te ingriji si de a avea grija de aspectul tau fizic si de sanatatea ta.

DIMINEATA
: prospetime fizica, puterea unui nou inceput, perspective imprevizibile, stare meditativa, bucurie in suflet, detasare si relaxare, optimism.

DINOZAUR
: asociere mentala cu imaginile receptata de peste zi sau pasiunea pentru trecut si istorie.

DIRIJOR
: esti dornic sa iti controlezi singur viata, .

DORMI
:daca visezi ca dormi - detasare de corp, viziune obiectiva asupra realitatii si asupra ceea ce esti.

DROG
: vrei sa uiti o durere, ispita si incercarea de autocontrol, preeminenta ratiunii si a simtirii si nu a instinctului si nevoii, neasumarea responsabilitati, lasitate, fuga, dorinta de scapare, de evadare, neincrederea in tine, lipsa iubirii.

DUS
: rece- trezirea la realitate, amintirea unor principii in care crezi dar pe care nu prea le-ai mai respectat, curatenie sufleteasca si purificare, cald - relaxare, meditatie, placerea de a fi tu insuti/insati, pretuirea propriului corp; fierbinte- durere, sacrificiu, inselaciuni si suflet ranit.