Vise care incep cu litera IIAD: sentiment de vinovatie, mustrari de contiinta, datorii morale fata de alticena, frici si anxietate, patimi, ego exacerbate, ispite.

IANUARIE
: asociere mentala cu amintiri traite in aceasta luna, nostalgie, inceput.

IARNA
: nostalgie, melancolie, amintiri, dorinta de a retrai anumite momente.

IBRIC
: asteptare, griji neintemeiate, iluzii si himere pe care le crezi reale.

ICRE
: necestatea de a-ti exploata mai mult talentele, descoperirea unor talente de care nu erai constient,.

IERTARE
: daca ceri cuiva iertare evolutie spirituala, constientizare, iluminare, impacarea cu sinele, apropierea de divinitate, pace sufleteasca; altcineva iti cere iertare orgoliu, asteptari pe care le ai de la altii, cusurgiu, incredere mult prea mare in ceea ce crezi.

IESI
: a iesi pe usa sau de undeva incheierea contienta a unei etape, unei realtii, un sfarsit si un nou inceput;

IMPOTENT
: te visezi impotent complexe de inferioritate, frustrare sexuala, frica de esec si de penibil, lipsa sigurantei de sine.

INCEST
: indecizie asupra sexualitatii tale, confuzie sentimentala, iluzie si ispita, traiesti in iluzie, maoritatea problemelor tale sunt plasmuiri ale mintii, necesitatea de a comunica mai mult cu familia.

INDICATOR
: depinde de semnul de pe indicator si de sentimental asociat acelui semn; in general veste, mesaj, indrumare, avertisment.

dorinta de schimbare, a a epata, de a fi in centru atentiei, laudarosenie, vanitate, intelepciune, senzualitate.

INFARCT
: vezi pe cineva care face infart sentiment de vinovatie fata de cineva caruia i-ai gresit, stres, mustrari de constiinta, teama de a pierde pe cineva drag; tu faci infart stress, oboseala psihica, soc.

INFIDELITATE
: daca tu esti infidel nesiguranta de sine, neincredere in partenerul cu care formezi o relatie, nemultumire de realatie, nu ai suficienta incredere in tine; altcineva este infidel (partenerul de exemplu) complexe de inferioritate, gelozie si teama de a nu pierde ceva sau pe cineva, sentiment al incapacitatii.

INGINER
: ambiitii profesionale, dorinta de a evolua profesional, de a-ti fi propriul stapan in viata, control, autoritate, siguranta de sine, politca pasilor marunti.

INJECTIE
: nevoia de a fi protejat, ocrotit, de a primi afectiune, suferinta care are nevoie sa fie alinata.

INSOLATIE
: exces in ceea ce faci, profitorie, invidie, oboseala, delasare, cadere psihica, deteliorarea imaginii sociale din cauza indiferentei si pasivitatii.

INSULA
: izolare, nevoia de singuratate, de regasire a sinelui, de armonizare cu divinitate, lipsa unor directii clare si precise, fuga de agitatie si de agresivitate.

INUNDATIE
: purificarea de gandurile rele, obstacole, lupta cu tine insuti, cedere psihica, depresie, dependenta si atasament fata de lucrurile materiale.

INVENTATOR
: indiciu despre tine, capacitatea de a realize ceva prin propriile puteri, apreciere si respect de sine.

INVIZIBIL
: teama de ridicol,dorinta de a vedea dincolo de aparente, de a fi liber.

IULIE
: amintiri legate de copilarie, anumite clipe din luna pe care ai vrea sa le retraiesti.

IZVOR
: cautarea intelepciunii, a sensului vitii tale, dorinta de a-ti gasi pasiunea, relatie sentimentala ce va evolua si se va maturiza, optimism, credinta in viitor si incredere in tine.

IMBRACA
: la fel ca si haine.

IMBRACAMINTE
: vezi haine.

IMPACHETA
: atentia fata de imagina proprie, oportunism.

IMPRUMUT
: daca imprumuti de la cineva

cearta, conflict; daca imprumuti pe cineva asumarea unor riscuri, naivitate si incredere prea mare.

INTEPATURA
: atentionare, grija fata de semeni.

INCALTAMINTE
: vezi pantofi.

INCHIS
: libertate limitata, te simti constrans, reguli si percepte morale in care nu crezi si care te limiteaza, incapacitatea de a te exterioriza, frustrari, sexualitate neexprimata.

INCUIETOARE
: sentimentul ca nu poti atinge un anumit obiectiv, blocaj psihic, dificultate in relationare si comunicare.

INEC
: sentiment de sufocare, de zadarnicie, neputinta in fata unor situatii, te simti neajutorat/a, emotii mult prea puternice aproape coplesitoare, lipsa ratiunii si actionarea doar din instinct, dorinta de a scapa de probleme lasandu-le nerezolvate, sentimentul ca esti sufocat si nu esti lasat sa te exprimi.

INGHETA
: pustietate sufleteasca, singuratate, melancolie, frica de a nu fi abandonat, de a nu ramane singur, dificultatea de a-ti exprima sentimentele, rigiditate in gandire.

INJUNGHIA
: tu injunghi pe cineva sentimente de ura refulate, dorinta de razbunare, agresivitate puternica din cauza sentimentului nedreptatii; tu esti cel injunghiat pericol, mustrari de constiinta ce creaza teama de a nu fi atacat.

INMORMANTARE
: te duci la o inmormantare moartea unor stereotipii, a unor energii vechi, inlocuirea vechiului cu nou, trecere catre alta etapa, lacrimi si tristete; inmormantarea ta lectii neinvatate, experiente de viata traite dar de pe urma carora nu ai invatat ceea ce trebuia, neputinta de a mai lupta, schimbare.

INSELA
: nesiguranta sentimentala, frustrari sexuale, complexe de inferioritate, jena si vinovatie.

INTARZIA
: lipsa ordinii in gandire, impedimente, perioada de ghinioane.

INTUNERIC
: frica, spaima, anxietate cauzata de necunoscut, tare psihologice ce revin in mintea ta si nu le poti depasi, deruta, confuzie, singuratate totala, sentiment de insecuritate, rautate, cautarea iubirii.

INVELI
: preocupare fata de luvrurile banale si minore ale vietii care insa pot face pe cineva fericit, atentie, sensibilitate, prietenie reala, intr-ajutorare.

INVINGE
: complexitate, sentimentul inferioritatii, batjocora, dorinta de a fi resoectat si apreciat;