Vise care incep cu litera AABECEDAR: acumulare de noi cunostinte, nu stii toate datele unei probleme, trebuie sa accepti sfaturi de la altii cu experienta; esti abia la inceputul unui drum lung; se cere rabdare.

ABSTINENTA
: (a te abtine de la bautura sau alte ispite) avertisment asupra excesului de incredere de care dai dovada; fii mai precaut;

ANESTEZIE
: suferinta intensa din motive sentimentale, dorinta de a uita o durere, te simti incapabil de a rezolva o situatie, depresie, anxietate, nefericire si dorinta de a scapa de ele.

ANTENA
: informatii, receptarea unor vesti, deschiderea catre comunicarea telepatica, comunicare lejera, intuitie extraordinara, spirit tehnic.

ANTRENAMENT
: simti ca ai prea multe de facut dar fara multa munca nu poti ajunge la obiectivele propuse.

APARAT
: orice tip de aparat- esti legat de un eveniment, principii si idei in care crezi cu tarie, te bazezi pe inteligenta si rationamentul tau pentru a trece peste anumite situatii ale vietii.

APOSTROF
: piedica trecatoare; comentarii banale cu prietenii; bârfe usoare; discutii adiacente.

ARATATOR
: avertisment, atentie la pericole sau greseli; atragerea atentiei asupra unei probleme, in contextul visului.

ARC
: strategii profesionale, competitie fara nici un fel de moralitate, ai fi in stare sa treci peste orice principii morale pentru a-ti atinge obiectivul profesional, fire de luptator/ luptatoare.

ARENA
: ai nevoie de o ambianta profesionala unde te poti desfasura si manifesta in voie, dorinta de libertate.

ARHIVA
: element de context ce vizeaza evenimente din trecut, ascunse sau tinute secrete, informatii sau cunostinte adunate dea lungul timpului ce se pot dovedi acum folositoare; atentionare cu privire la un detaliu important, care peste ani ar putea fi util.

ARMURA
: autoaparare, precautie excesiva, frici si temeri survenite din barierele pe care ti le construiesti: neputinta fizica si psihica, relatii carora le gasesti cusur din teama de a iubi.

ARTIST
: esti pasiv si de multe ori asta iti poate aduce multa bucurie, cauti libertatea intr-o relatie, libertatea de exprimare si de a fi ceea ce vrei sa fii.

ASIGURARE
: lipsa de incredere, teama, dorinta de securitate; teama de pierderi materiale.

ASCHIE
: te deranjeaza un fleac, teai impotmolit intr-un detaliu aproape nevazut sau neimportant, dar care trebuie inlaturat printr-un act de curaj deosebit din partea ta.

ATENT
: constientizarea unui pericol iminent; avertizare, (neatent) vezi absent.

AUR
: putere interioara, capacitate de a transforma toate visele in realitate, tendinta spre exces material care trebuie stopata la timp, pretuirea vietii si a iubirii, siguranta de sine, personalitate dominanta si charismatica.

AUTOMAT
: vezi aparat; (automat de bautura sau cafea) nevoia de siguranta li stabilitate in plan sentimental; (automat alimente sau de bani) nevoia de siguranta si securitate in plan material si profesional; (automat de muzica) nevoia de stabilitate si securitate in viata personala si familiala, unde sanatatea sa fie prima prioritate.

AVALANSA
: cadere psihica, soc, teama de a nu pierde ceva sau pe cineva, personalitate vulcanica, iesire la ivealaa unor traume din copilarie, zbucium sufletesc, amintiri neplacute.

AVORT
: renuntarea la o relatie ce te-a consumat mult sau la un serviciu care ti-a oferit multe, sentiment de vinovatie, ganduri rele, perioade de renuntare.

ACADEMIE
: ( facultate, sau orice cladire de invatamant) : oportunitatea de a cunoste locuri noi si oameni noi. Daca este vorba de cladirea unei institutii de invatamant unde ati invatat sau invatati atunci visul sugereaza proiecte in desfacsurare cu sansa de reusita, dorinta de a fi apreciat si laudat.

ACID
: pericole, riscuri, tendinta spre cinism, jignire, critici dure; ai grija la ce spui; nu arunca nechibzuit cu vorbe; teama de a fi criticat de altii.

ACORDA
: (un instrument) lucrurile nu merg bine, deci trebuie sa incerci sa le repari din timp, inainte ca ceilalti sa observe ca te afli in contratimp; reabilitare, reformulare a unor principii mai vechi; dezacorduri; nevoia de a recupera diferente sau handicapuri.

ACUPUNCTURA
: solutii la probleme obisnuite prin metode neconventionale, mai putin obisnuite, in care altii sar putea sa nu aiba incredere, dar care vor da roade in timp, chiar daca, pe moment, provoaca probleme in plus; spirit critic excesiv, ironie, cinism.

ADÂNC
: frica de a vedea dincolo de aparente, intimitate sexuala cu cineva si teama sau dorinta de a trai experiente sexuale cu o persoana.

ADMIRATIE
: aroganta, dorinta de a fi laudat, recunoscut, apreciat; invidie.

ADULTER
:sentimentul ca ai fost inselat de cineva drag, temeri interioare legate de neincrederea in partener; daca tu comiti adulterul- nemultumire sufleteasca, reprimarea unor dorinte sexuale, dorinta de a fugi de responsabilitati, lasitate.

AEROPORT
: iti cauti locul, incerci sa iti dai seama ce vrei de la viata, astepti sau iti cauti sufletul pereche sau pe cineva care iti lipseste, schimbare, dorinta de a trai ceva nou, de a iesi din rutina zilnica.

AFINE
: vezi, in sfârsit, adevarata fata a unui lucru evident, dar pe care pâna acum nu lai acceptat, chiar daca nu iti este favorabil sau accesibil.

AGENDA
: planuri si preocupari legate de stabilirea prioritatilor, intalnire pe care vrei sa o stabilesti cu cineva, lipsa de timp.

AGRICULTURA
: efort foarte mare pentru atingerea obiectivelor propuse, dorinta de a uita pe cineva ingropandu-te in munca, munca intensa cu rezultate ulterioare.

ALBASTRELE
: sanatate, sinceritate, candoare, calm, liniste.

ALCOOL
: te complaci intr-o situatie neplacuta si nefavorabila, iluzii, evenimente halucinante, apreciere gresita a situatiilor, gandire eronata, fuga de responsabilitati, minciuna si riscul de a fi inselat sau de a insela, instinctele sunt mai puternice si impiedica gandirea rationala ceea ce va aduce multe neplaceri, ura de sine, emotii si amintiri neplacute neexprimate si dorinta ca acestea sa iasa la iveala.

ALGE
: te simti sufocat de parinti sau in relatia sentimentala pe care o ai, amaraciune sufleteasca dar si sentimentul sexualitatii inca neexploatata suficient, vise ce se pot materializa prin credinta puternica dar care pot lua si alta turnura.

ALUAT
: maturizare, responsabilizare, lipsa de experienta, proiect nou inceput care are toate sansele sa iti aduca multe beneficii, idei noi, initiativa.

AMANT(A)
: nemultumiri sentimentale, ai senzatia ca nu esti pe deplin satisfacut de ceea ce faci; dorinte ascunse, dar nesatisfacute in relatia actuala; tentatia de a ansela, trada, de a alege cai incorecte, ascunse; se cere discretie.

AMERICA / AMERICAN
: fericire, vigoare, patriotism, unitate de actiune; dorinte nesatisfacute; sperante mari pentru viitor; dorinta de a avea o viata lipsita de griji, independenta; libertate de miscare si expresie absoluta.

AMINTIRE
: (senzatie in vis) avertizare, esti avertizat cu privire la un lucru uitat, important pentru tine.

AMPUTARE
: suferinta, duci lipsa cuiva, iubire pasionala neimpartasita, te simti neimplinit, esti scos din mediul tau, incompatibilitate sufleteasca, durere.

ANCORA
: te legi cu toata puterea de o relatie instabila, nu vrei sa renunti la situatiile sau persoanele care te fac nefericit sau iti aduc deservicii