Interpretare vise - "Imi cad dintii"


Imi cad dintii

Visele ca iti cad dintii par a fi cele pe care le primim cel mai des. Scenariile includ caderea dintilor in palme, caderea la o simpla atingere, cresterea stramba sau putrezirea. Astfel de vise nu numai ca sunt ingrozitoare, dar il si lasa pe cel care a visat cu o imagine care ii va ramane o lunga perioada in minte. Dar ce inseamna?

Una din teorii este ca reflecta anxietatea cu privire la propria aparenta si la cum te percep alte persoane. Din pacate, traim intr-o lume in care, daca arati bine, esti foarte apreciat, dintii avand un rol important in ceea ce priveste imaginea. Dintii se folosesc la flirt, fie ca este vorba de un zambet increzator, bland sau afectiv. Aceste vise pot deriva de la frica impotentei sexuale sau de consecinte ale imbatranirii. Dintii sunt un aspect important esteticii umane. Fiecare persoana isi face griji cu privire la cum arata in ochii altor persoane. Este normal sa ne facem griji cu privire la modul in care aratam.

Un alt motiv al acestor vise poate sa aiba radacini in teama de a fi facut de ras in unele situatii. Aceste vise sunt o supraexagerare a grijilor tale.

Dintii sunt folositi pentru a musca, rupe, mesteca si a scrasni. Din acest punct de vedere, dintii reprezinta puterea. Lipsa dintilor in vis poate veni dintr-un simt al neputintei. Duci lipsa de putere intr-o situatie? Poate ca-ti este greu sa te exprimi sau sa-ti faci inteles punctul de vedere. Esti frustrat cand nu iti este ascultata vocea. Poate traiesti cu un simt al inferioritatii si cu o lipsa de incredere in tine. Acest vis indica faptul ca trebuie sa ai mai mare incredere in tine si in ce ai de spus.

Conform ultimelor studii, s-a demonstrat ca femeile la menopauza au astfel de vise. Pot fi legate de imbatranire sau de faptul ca se simt urate si mai putin feminine.

Pe vremuri era considerat ca visele in care nu ai dinti reprezinta lipsa nutritiei, lucru aplicabil unor persoane.

Alte perspective

Un alt punct de vedere cu privire la aceste vise este ca ele indica faptul ca asculti mai mult ce zic oamenii din jur decat ce zice Dumnezeu. Biblia spune ca Dumnezeu vorbeste doar o data sau de doua ori intr-un vis sau o viziune pentru a ne putea ascunde mandria, pentru a ne tine departe de groapa, pentru a ne deschide urechile (spiritual) si pentru a ne corecta si invata.

In cultura greaca, cand visezi ca ai dintii stricati inseamna ca o ruda sau un prieten apropiat este foarte bolnav, daca nu chiar pe moarte.

Conform Chinezilor, se spune ca iti vor cadea toti dintii daca minti.

S-a mai spus si ca daca visezi ca iti cad dintii, inseamna ca vin bani. Acest mit se bazeaza pe povestea cu Zana Maseluta. Daca iti cade un dinte si il pui sub perna, Zana iti aduce bani.