Tipuri de vise - Visele lucide


Visele lucide

Visele lucide iti permit sa iti controlezi visul si sa il duci incotro vrei. In starea lucida, esti mai dispus sa-ti confrunti temerile si, drept urmare, capeti mai multa incredere in tine. Cand esti lucid, te poti folosi de acest lucru pentru a-ti imbunatati calitatile sportive, oratorice, visele sau pentru a rezolva o problema din viata reala. Unii sportivi se folosesc de visele lor lucide pentru a-si exersa jocul de tenis, lovitura de golf sau sutul de la fotbal. Chiar si in viata de zi cu zi, te poti folosi de visele lucide pentru a-i cere sefului o prima, o marire de salariu sau pentru a trece peste o fobie, o temere etc. Visele lucide te ajuta sa vizualizezi si sa exersezi un eveniment in mintea ta inainte ca el sa se petreaca. Te ajuta sa treci peste orice fobie sau neliniste. Aplicarea lor depinde doar de propria-ti imaginatie.

Tocmai din cauza faptului ca activitatea cerebrala din timpul unui vis este aceeasi cu cea din viata reala, ce “inveti” sau “exersezi” in visul lucid ramane in mintea ta, ca si cum ai fi exersat in viata reala. Caile neuronale sunt deja reglate.

Cel putin jumatate din numarul total de adulti au avut un vis lucid in intreaga lor viata. Adesea, zborul este asociat viselor lucide. Cu mult exercitiu, visele lucide pot fi invatate si realizate cand doresti.