Interpretare vise - "Sunt urmarit"


Sunt urmarit

Visele in care esti urmarit sunt foarte comune. Ca si in restul viselor obisnuite, nutresc o oarecare anxietate in viata reala. Fuga este raspunsul instinctiv la amenintarile fizice din jur. In aceste vise, poti sa fi urmarit de un atacator, de un animal sau de o fiinta necunoscuta, care vrea ori sa te raneasca, ori sa te ucida. In schimb, tu fugi, te ascunzi sau incerci sa iti pacalesti atacatorul. Actiunile din vis sunt similare raspunsului tau cand esti pus intr-o situatie stresanta, infricosatoare sau de alt tip din viata reala. In loc sa rezolvi situatia, o eviti, fugi de ea. Intreaba-te cine te urmareste pentru a-ti da seama ce te sperie.

Urmaritorul din vis poate sa fie si o trasatura a ta. Propriile-ti sentimente de nervozitate, gelozie, frica sau dragoste pot fi o amenintare pentru tine. Figura intunecata poate simboliza si caracteristicile tale pe care nu vrei sa le vezi. Poate ca proiectezi aceste sentimente catre urmaritor. Data viitoare cand ai un astfel de vis, intoarce-te si confrunta-l. Intreaba-l de ce te urmareste. Poate ca fugi de ceva. Stii de ce fugi?

Daca esti cel care urmareste, inseamna ca visul arata ambitia ta de a-ti atinge un scop. Sau poate ca visul sugereaza ca ramai in urma si ca incerci sa recuperezi.

Uita-te la distanta dintre cel care te urmareste si tine. Acest lucru indica distanta ta fata de problema. Daca se apropie de tine, inseamna ca problema nu pare sa dispara. Te va bantui pana cand vei incerca s-o rezolvi. Cu toate acestea, daca poti sa maresti distanta dintre tine si el, rezulta ca problema incepe sa dispara.

O analiza directa a viselor in care esti urmarit releva frica de a fi atacat. Astfel de vise se regasesc mai des la femei decat la barbati, care se simt vulnerabile fizic in mediul urban. Aceste vise sunt inspirate de frica de atacuri violente sau sexuale, frica amplificata de mass-media.