Vise care incep cu litera NNAS: blocarea perceptiilor lor prin tot felul de ganduri negative sau interpretari gresite ale unor evenimente.

NASTURE
:rupt - instabilitate emotionala, gelozie, teama de a pierde pe cineva drag; cusut la haina - perseverenta, curajul de a obtine ceea ce vrei; gasit undeva - semn de posibile necazuri, sentimentul ca ceva iti lipseste.

NAUFRAGIU
: clacaj psihic, stres, criza, frica, anxietate, delasare, renuntare, descurajare.

NAVA
: pe apa - idei noi, dezvoltare intelectuala, lipsa de maturitate emotionala, grandomanie si incredere in fortele proprii.

NEGRU
: tristete, abandon, depresie, singuratate, pesimism, lipsa de adaptare, lipsa de afectiune, relatii sentimentale caracterizate de posesivitate, neincredere, duritate si neexprimarea sentimentelor.

NEVOIE
: senzatia de nevoie- simti ca iti lipseste ceva, nemultumire sufleteasca, sentimentul ca nimic nu iti cinvine si ca nimeni nu iti face pe plac, lipsa si nevoie de schimbare.

NOAPTE
: teama de singuratate, emotional te simti neinteles, cautarea sensului vietii, introspectie, iesirea la suprafata a tuturor fricilor tale, situatii in care vei fi provocat.

NOD
: dorinta de a opri trecerea timpului, blocaj emotional si greutate in exprimarea emotiilor si sentimentelor; a desface un nod - eliberarea de blocaje, increderea in destinul tau.

NORI
:albi - perspective pozitive, vise irealiste dar realizabile, stare de visare, de reverie, bucurie, rezultate bune; negri - deprimare, sentimentul desertaciunii, stare sufleteasca proasta, pesimism.

NOROI
: mustrari de constiinta, pareri de rau, stare emotionala proasta, acceptarea unor adevaruri despre tine, griji.

TATE/NOU
: (lucruri noi) inceputuri, perspective, posibile schimbari, sperante, necesitatea de a modifica ceva.

NUC

NUFAR
: te lasi dus de val, sentimentalism, suflet bun, puritate, sentimente pozitive, caldura sufleteasca, armonia ta interioara este determinata de nivelul de afectiune pe care il primesti de la altii.

NUMAR
: revelatie, decodificarea propriei tale persoane, un amanunt ce tine de acel numar; daca numeri in vis - asteptare, planificare, organizare.Iata ce semnifica numerele. Sunt 9 numere ce e mai sus de ele se face adunarea numerelor din componenta(ex: 23- 2+3=5)

2- dualitate dar si gandirea in cuplu prin prisma lui "noi", polaritate, dihotomie, masculin si feminin (YIn si Yang)

3- numar magic, spiritualitate, trinitate - corp, minte, spirit, comunicare si intelepciune.

5- numarul intelectului, gandire profunda, capacitate de analiza si sinteza, indemanare

6- numarul dragostei, al armoniei intr-un cuplu, frumusete, altruism.

8- materialitate, bani, este numarul legat de datorii banesti, avere, pragmatism.

9- evolutie, schimbare, intuitie, 9 luni de sarcina - initiere, invatarea lectiilor, atinerea unui nivel inalt de iluminare.

NUNTA
: a ta - planuri, responsabilitate dar si frici si nesiguranta pe ceea ce ai, neincredere in tine sau in cel de langa tine, atingerea scopului propus, initiere in dragoste, invatare, dorinta ascunsa de a avea certitudini,Nunta altcuiva - spirit analitic, sesizare si perceperea unor lucruri despre tine, necesitatea de a te maturiza, de a-ti asuma responsabiliati, renuntarea la frici, temeri si implicarea intr-un proiect profesional sau sentimental, teama de angajamente, constrangere. Conteaza foarte mult sentimentul pe care il resimti in vis legat de nunta respectiva. De cele mai multe ori sentimentul insusi este cheia de decriptare a visului.