Tipuri de vise - Visatul cu ochii deschisi


Visatul cu ochii deschisi

Acestui proces nu i se acorda suficienta atentie cand vine vorba de studiul viselor. Este, mai degraba, asemanat unor ganduri trecatoare. Cu toate acestea, explicatiile viselor din timpul somnului sunt, in mare parte, valabile si pentru acest proces. Astfel vei putea sa-ti intelegi sentimentele si gandurile.

Oamenii viseaza cu ochii deschisi cand sunt semi-treji. Este un moment spontan de imaginatie sau de rememorare a unor imagini sau experiente din trecut sau din viitor. Cand visezi cu ochii deschisi, iti accesezi partea din dreapta a creierului, care este latura creativa si feminina a personalitatii tale.

Cei care patesc acest lucru sunt vazuti ca fiind superficiali, ca avand o gandire cu multe vise si dorinte. De fapt, chiar si cand iti faci griji cu privire la ceva se poate spune ca visezi cu ochii deschisi. Cand iti faci griji, iti imaginezi o situatie nedorita sau negativa. Repetand aceste imagini in minte, probabil ca se vor realiza. Data viitoare cand incepi sa-ti faci griji, imagineaza-ti un final fericit.

Cum visele repetate in mod negativ in minte se pot adeveri, asa poti folosi gandirea spre avantajul tau, gandindu-te la aceste vise in mod pozitiv. Poti folosi aceasta tehnica pentru a vizualiza ce vrei si ce speri sa ti se intample. Se spune ca multi atleti, muzicanti si afaceristi se folosesc de aceasta tehnica pentru a viziona eventualul succes. Anticipeaza sau isi imagineaza cum arata finalul perfect. Tiger Woods, de exemplu, a spus ca se foloseste de astfel de vise pentru a-si improviza jocul de golf. Si tu le poti utiliza pentru a-ti facilita un proiect.

Visatul cu ochii deschisi in mod pozitiv este sanatos. Este, practic, o poarta de scapare de la cererile realitatii. De asemenea, este un mod bun de a-ti elibera frustrarile fara a o arata fizic. Daca ai griji legate de locul de munca, la familie, la finante etc, este un bun mod de a le lasa in urma si de a te gandi la ce ai fi putut sa fi sau ce ar fi trebuit sa fi. Te scapa de stres, iti imbunatateste atitudinea, creativitatea si improspateaza mintea, corpul si spiritul.