Vise care incep cu litera BBABA: sentiment de teama, frica de un pericol care probabil va veni.

BACALAUREAT
: ideea de examen ca modalitate de maturizare, proba, competitie. Sentiment de teama in fata unei actiuni pe care va trebui sa o realizati sau pur si simplu sentimental importantei cu care priviti o situatie. Maturitate, obstacol, competente individuale.

BACSIS
: daca primesti inseamna sentiment de autosubestimare sau jignire din partea cuiva; daca oferi inseamna umilinta propriei personae in fata unei situatii din care trebuie sa iesi. Vezi si bani.

BAGAJ
: dorinta inconstienta de a face o schimbare, implicarea in noi aventuri ce presupun noi responsabilitati, nevoia de a calatori pentru a schimba ceva. Daca cari un bagaj in spate poate insemna si o serie de dificultati si corvoade, nevoia de a te distanta.

BAIE
: un venit modic aproape insuficient; sentiment de culpa vizavi de ceva sau cineva, de aici si sentimentul de murdar. Oboseala mare, greutati resimtite si nevoia de liniste de pur, de curat. Daca apa este murdara inseamna stare psihica foarte proasta, posibila boala.Apa curate inseamna puritate, curatire, liniste, claritate in actiuni, schimbari in bine si detasarea de probleme si griji care vor trece. Nevoia de curatire interioara, de purificare.

BAL
: stare de amuzament, dispozitie mucalita, comica, de petrecaret. Dorinta de a relationa, de a intalni oameni sau poate perechea potrivita. Sentiment ascuns de singuratate de aici si nevoia de social. Bal mascat- falsitate, oameni care te mint, care te induc in eroare, care nu sunt ceea ce vor sa para.

BALANTA
: justitie sau spirit justitiar, nevoie de echilibru si ordine ce reiese dintr-un sentimnent de dezechilibru. Te simti neindreptatit..

BALANSOAR
: nevoia de echilibru, de liniste, de libertate. Sufletul tau isi cauta linistea alaturi de perechea pe care o ai.

BALCON
: deschiderea spre noi oportunitati, aspiratii si dorinta de reusita. Vise de implinire profesionala, dorinta de a fi remarcat.

BALENA
: inseamna energie foarte mare consumata din cauza unui eveniment. Stres sau emotii foarte intense. Sentimente hiperbolizate, exacerbate. Daca balena este fioroasa inseamna capcane, pericol sau boala. Daca sunteti inghitit de o balena veti avea probleme mari la munca ce vor ajunge pana in pragul falimentului.

BALET
: armonie sufleteasca, dar si rigoare in actiunile ce le veti presta. Balerina sau balerin presupune tratarea unro situatii cu mult stil, gratie, indeplinirea obiectivelor dupa multa diplomatie si munca.

BALON
: daca zboara inseamna calatorie, drum, intamplari favorabile pe plan profesional. Ai parte de situatii in care norocul ca avea un aport foarte mare. Privit de aproape, pe dinauntru inseamna boala, ratacire. Un balon spart inseamna intamplari esuate, deziluzii.

BALTA
: murdara- boala. Obstacol.

BALUSTRADA
: in stare buna – stabilitate, protectie; subreda- pericol, frica, temeri ascunse, frica de ceea ce va urma.

BANANE
: coaja de banana inseamna obstacol, piedica pusa in cale de oameni falsi si mincinosi; intreaga – explorarea sexualitatii, eveniment surpsinzator, surpize.

BANCA
: din lemn – cineva va va propune o targuiala neavantajoasa pentru dumneavoastra; in parc- liniste, nevoie de odihna si de relaxare. Banca (finante) – probleme, necazuri cu banii.

BANDAJ
: daca te visezi purtand un bandaj inseamna posibila boala; insangerat – pericol sau probleme sufletesti. Daca il poarta altcineva inseamna hotie, furt. Alb reprezinta riscurile de care te temi ale unui nou inceput.Poti pati ceva sau poti iesi castigat din acest nou inceput. Totul este sa incerci fara teama.

BANI
: Daca cineva va aduce bani inseamna cearta, neplaceri sau veste. Adunand bani e simbolul lacomiei si e foarte posibil sa aveti un necaz ( dar nu e nimic peste care sa nu piteti trece). Bani pierduti, proiecte esuate, necazuri sau prieteni falsi. Esti furat de bani – frici si temeri in legatura cu o relatie sau cu familia. Daca numeri bani inseamna vise si obiective ce incep incet incet sa capete contur. Daca esti furat atunci este cazul sa renunti la sentimental de paranoia vizavi de relatia in care esti implicat,tendinta de a potenta ceva si de a-ti face iluzii false cu privire la ceva sau cineva, Daca vizezi ca primesti salariul inseamna ca la nivel mental exista un mare stres legat de lipsa banilor, veste, surpriza.

BAR
: oboseala psihica, nevoia de socializare, de evadare. Apropierea unui eveniment placut.

BARAJ
: blocaje interioare; traiesti intr-o lume a iluziei si te agati de preconceptii si de ideile ce ti-au fost inserate prin educatie. Atasament fata de ceva, incapacitate de a purta o conversatie cu cineva din cauza blocajelor. Daca bara este subreda inseamna teama de a face ceva, de a iubi, de a fi fericit.

BARBA
: barba alba – intelepciune, ti se deschid cai nopi de cunoastere, apreciere din partea celorlalti. Barbat cu barba – sentimental autoritatii, al sigurantei, impunere asupra altora care poate merge spre manipulare. Femeie cu barba – vor aparea situatii neplacute, dezechilibru sexual. Barba lunga – recapatarea demnitatii Barba scurta – saracie, probleme cu banii. Barba rasa – situatii neprevazute. Barba spalata – sentiment de tristete, posibil boala.

BARCA
: dezechilibru interior, nu reusesti sa te centrezi, dileme, nu stii ce alegeri sa faci, griji, incapacitate de a lua o decizie. Subreda – temeri mari in legatura cu o alegere, frica determinate de asumarea unor riscuri. Mai multi intr-o barca – colaborare cu ceilalti, comunicare de grup. Barca ce se clatina este indecizia dar si sentiment de instabilitate emotionala.Barca pe apa – liniste, iubire, posibil imbunatatirea vietii sentimentale. Barca la mal – ceva ce s-a terminat, o problema care si-a gasit rezolvarea, o situatie grea din care o sa iesiti.

BARICADA
: nevoia de a va apara de un posibil pericol. Dusmani, ganduri rele, indoiala, neincredere.

BARIERA
: Bariera coborata – obstacole ce se ivesc. Incetinirea actoiunilor ceea ce poate determina esuarea scopului sau ingreunarea atingerii obiectivelor. Bariera ridicata – trecere catre altceva, schimbare in bine.

BARZA
: in cuib – familie, posibila casatorie, veste, surpriza placuta, relatii calde in camin. In zbor – detasare, liniste, evolutoie spirituala.

BASCHET
: nevoia de apreciere, stima din partea celorlalti, energie neconsumata, competitie.

BASTON
: sanatate subreda.baston rupt – faliment, situatii dificile la munca. De lemn – un sprijin care vi se va oferi. Rezemat de un baston – nevoia de autostapanire, sprijin pentru a nu claca.

BATERIE
: (electrica, ξn buna functionare) energie, forta, revigorare, eventual nevoie de odihna, vindecare dupa boala; idei noi; curaj de a actiona sau de a porni la un nou drum; creativitate, inventivitate; (terminata sau pe terminate) nevoie de odihna, de repaus; vulnerabilitate ξn fata bolii; (percutie) vezi toba.

BATISTA
: Alba – relatie ce se poate concretize la biserica, intalnesti pe cineva. Colorata – veste proasta, sentiment de nefericire, te simti neinteles. Pierzi batista – ceva ce se poate destrama, o relatie, o slujba. Batista neagra – moarte.

BAZIN
: plin cu apa – te simti linistit, impacat cu tine insuti, nevoia de a te regasi prin iubire, de a te cunoaste si a te aprecia. Fara apa – griji. Plin cu oameni – armonia cu ceilalti, integrarea intr-un grup.

BΒRLOG
: aventuri noi. Gol – inaintarea in necunoascut.

BAIAT
: E de bine, semn bun, o situatie din viata ta se va limpezi.

BARBAT
: veste, ceva nou va intervene in viata dvs si va fi spre bine. Barbat tanar – bucurie dar si lipsa de precautie. Barbat blond – pace, liniste. Barbat batran – intelepciune, barbat gras – nechibzuinta dar si avutie.

BARBIERI
: (singur) sinceritate; faci lucruri cinstite, vizibile, fara teama de a gresi; responsabilitate; (la barbier) cineva ξncearca sa formeze o imagine falsa despre tine, pentru ca, demascβndu-te, sa ξncerce sa te raneasca, eschivare; lipsa de responsabilitate; neasumarea sarcinilor proprii, aruncβnd problemele pe umerii altora.

BATAIE
: certuri, neintelegeri, dusmani. Bati pe cineva – nevoia de a te razbuna si de aici indicatia visului, intoarce si celalalt obraz, lasa timpul sa actioneze in favoarea ta nu incepe actiuni de razbunare ce se pot intoarce impotriva ta.

BATATURA
: situatie in care intampinati dificultati, probleme, piedici.

BATRΒN
: sfaturi bune, intelepciune, lectiile trecutului, protectie dar si sfarsitul a ceva si inceputul a altceva, nevoia de protectie, necesitatea de a primi un sfat.

BAT
: spirit de justitiar, luptator, certuri.

BAUTURA
: Daca te visezi band apa e nevoia de curatenie interioara, mustrari de constiinta pe care incerci sa le elimini, purificare. Alcool – iti ascunzi ceva, te iluzionezi, traiesti in iluzie, iti ignore sentimentele.

BEAT
: dezechilibru, incapacitate decizionala, povara sufleteasca, negare.

BEBELUS
: care plange – semn rau, probleme, necazuri, ceva din tine se va rupe, ori un proiect professional, ori o relatie cu cineva; care rade sau este fericit – inocenta, automultumire, noi oportunitati, vise realizabile; care doarme – detasare, desprindere de probleme, introspectie, cunosterea de sine; care se naste – proiecte ce se vor implini, intregirea cu sinele tau, intelegerea a ceea ce esti, iubire.

BEC
: care lumineaza – idei noi, revolutionare, minte limpede, creativitate si succes; care este stins- monotonie, teama.

BENZINA
: scursa pe jos – energie risipita in proiecte ce nu isi vor atinge scopul. Faci plinul la masina – calatorie, energie, entuziasmarea in legatura cu un proiect nou.

BERBEC
: symbol misti, cautari interioare si sacrificiu. Daca behaie – foarte posibil ca un copil sa se nasca. O turma de berbeci – deplasare, intrarea intr-o colectvitate care te impiedica sa inaintezi mai repede. Intre oi – privilegiu si siguranta de sine. Daca esti atacat de un berbec – exercitarea autoritatii asupra cuiva, impunere si respect.

BERE
: suparare, neliniste, necazuri.

BETEALA
: manifestarea copilului interior, amintire, nostalgie, regasirea copilariei, sarbatoare si dorinta de a sarbatori, amintirea caminului parintesc.

BETON
: esti de neclintit in deciziile pe care le ei, rezistenta la atacuri si la orice tip de stimuli veniti din exterior. Beton de ciment – stabilitate profesionala.

BEZELE
: nevoia de dulcegarii, de afectiune si romantism.

BIBELOU
: de cristal – pretuirea de sine, sinceritate. Te simti fragil, de aici si sentimental de autoconservare si de autoprotejare.

BIBERON
: sentiment matern sau patern; nevoia de protectie si afectiune, infantilitate.

BIBLIE
: ti se deschide in fata o noua cale pe care tu decizi daca alegi sa o urmazi sau nu; deshisa – intelepciune. Nevoia de a cunoaste Adevarul.

BIBLIOTECA
: aplicarea unor legi, implicarea intr-un process. Biblioteca plina cu carti – asimilarea de cunostinte, sete de cunoastere, dorinta de evolutie si perfectionare. Goala – incapacitate decizionala determinate de lipsa de cunostinte aprofundate, stagnare profesionala si process greu de avansare din cauza lipsei de perfectionare.

BICI
: refulare sexuala, nevoia de exprimare, sentiment de vinovatie.

BICICLETA
: se apropie o calatorie (poate fi privita si in sens metaforic, o calatorie intr-o alta etapa a vietii gen implicarea intr-o noua relatie, casatorie). Mergand cu bicicleta – succese si realizari greoaie din cauza infantilitatii cu care privesti situatiile. Cu toate acestea vei avea parte de reusite. Fugind de cineva cu bicicleta – energie scursa, stres, foarte mare,; urcand un deal – realizarea unor lucruri prin forte proprii, sanse de reusita; coborand – te lasi dus de val, lipsa de control asupra unor situatii.

BIGAMIE
: dualitate, inselaciune, personalitate multipla.

BIJUTERIE
: santaj, ispita, pretuirea unui lucru ( depinde cine visezi ca poarta bijuteria, daca o porti tu – pretuirea de sine daca o poarta altcineva – pretuirea acelei personae). Captarea atentiei, postura impozanta in ochii celorlalti. Daca cumperi bijuterii – scurgere de bani, cheltuire si de aici ulterioare probleme financiare. De aur – sansa, perspective luminoase, casatorie. De argint- modestie dari si falsitate.

BILA
: alba – esti avantajat intr-o situatie, seful te va aprecia. Neagra- vorbe spuse pe la spate, vei fi neindreptatit, falsitate.

BILET
: de loterie – te bazezi pe un astig exterior vreunui efort, nevoia disperata de bani si posibilitate de castig. De autobus sau orice fel de billet de intrare ( la cinema, la teatru) – iti cumperi statutul si pozitia intr-un colectiv, manipulare, santaj, specula. Bilet scris – veste.

BILIARD
: competitie, infruntare, ambitii si orgoliu.

BIROU
: masa de scris – vei primi o veste; birou la serviciu – stress la locul de munca, imposibilitate de a duce la implinire in timp util cerintele.

BISCUITI
: sanatate subreda, situatii dificile sip e muchie de cutit. Mananci biscuiti – cineva te va vizita.

BISERICA
: nevoia de liniste, de regasire cu sinele superuior, cmunicare cu subconsstientul si cu sinele divin, spatiu protector.

BISTURIU
: hotarare, fermitate in luarea unor decizii.

BIVOL
: profiti de puterea pe care o ai pentru a-I supune pe ceilalti, comportamnet agresiv si spirit de conducator. Esti temperamental si adesea iti iesi din fire.

BLANA
: fantezie, creativitate, vanatoare de idei si de situatii favorabile.

BLESTEM
: te confunzi cu iluzia, iti creezi idei false despre tine, holograme ale unei realitati pe care ti-ai insusit-o dar care nu este reala. Dusmani periculosi. Ganduri rele transmise catre tine.

BLOC
: te ascunzi de probleme in sanul oamenilor, cooperare si convietuire.

BLOCAT
: te simti blocat sa intri undeva – conceptii false despre unele lucruri ce tin de realitatea inconjuratoare, atitudine gresita de a-l lua pe “nu pot” in brate; constrangeri .

BLOND
: infumurare, sensibilitate.

BLUZA
: ascunzi ceva, nu iti manifesti sentimentele, rusinea de goliciune, emotii refulate.

BOABE
: dezordine si progress lent.

BOBOC
: de floare – cuvinte frumoase, inceputul unei etape frumoase; de rata- duiosie, iubire, incantare.

BOCANC
: precautie excesiva, abordezi situatiile dificile prin apel la forta, curaj, te simti stapan pe tine.

BOGAT
: boala, excese, dorinta de abundenta.Mesajul este cauta inauntru abundenta pe care o cauti afara.

BOLNAV
: Nu tratezi situatiile cu calm, dezechilibru, lipsa de atentie asupra ta; la stomac – judeci pe ceilalti, renunta la barfa si judecata si orienteaza-ti mai jult atentia spre tine.

BOLOVAN
: piedica in a face ceva. Te simti impiedicat sa realizezi ceva, ai o greutate pe umeri, esti responsabilizat.

BOMBA
: pericol, intri intr-o situatie in care esti manipulate de ceilalti, minciuni la nivel politic. Care explodeaza – ceva care piere pentru a lasa locul la ceva nou si proaspat. Bombardament – esti supus unor presiuni psihice imense si esti foarte apoape de a claca. Tine minte ca nimic nu este mai grav decat renuntarea la speranta si increderea in tine.

BOMBOANE
: perioada buna alaturi de prieteni apropiati, atentie la excese.

BONA
: ai bona pentru copilul tau – fugi de responsabilitati, nu doresti sa te implici; esti bona pentru alti copii – revii la copilul din tine, te reintorci la ceea ce ai fost tu ca si copil, apreciere de sine, rezolvarea unot probleme din copilaria ta.

BONDAR
: manipulare, santaj, profiti de altii sau altii profita de tine, viclean.