Tipuri de vise - Vise profetice


Visele profetice

Visul profetic este cel in care vezi viitorul. Este greu sa determini daca un vis este profetic sau nu pentru ca este confirmat doar cand se adevereste actiunea visata. Chiar si in acele situatii, exista putine cazuri. Multe vise nu se adeveresc. Astfel, visele profetice pot fi doar simple coincidente.

In lumea stiintifica se considera ca puterile supranaturale nu exista. Savantii vad visele care se adeveresc ca fiind doar sugestii, parand, astfel, ca se adeveresc. Il faci tu, personal, sa se adevereasca. Un alt argument este ca poate ai tendinta sa-ti editezi visul astfel incat sa aiba rezultatul asteptat. Din cauza faptului ca visele sunt, adesea, uitate, amintirile legate de vis pot sa nu fie tocmai precise. O alta teorie este ca mintea care viseaza poate sa lege bucati de informatii mai rapid decat mintea constienta. Astfel, este capabila sa vada ce se va intampla, bazandu-se pe informatiile pe care le ai deja.

Totusi, exista persoane care cred ca visele pot prezice viitorul. Visele profetice se leaga, in general, de marile dezastre, razboaie, asasinate, accidente, numere la loterie sau castiguri la pariuri sportive. Astfel de vise au ajutat la rezolvarea unor crime. In trecut, se spune ca Abraham Lincoln s-a visat intr-un sicriu cu 2 saptamani inainte sa fie asasinat. Inginerul britanic John Dunne a visat eruptia unui vulcan din Franta inainte ca acest lucru sa se petreaca.

Daca ai vise profetice inseamna ca esti nelinistit si nesigur in ceea ce priveste viitorul. Iti doresti ca visul sa te ajute in luarea unei decizii sau sa te asigure ca esti pe calea cea buna.